Grundlag
Grundlaget
Jeg er Systemisk og Narrativt uddannet og funderet, men jeg arbejder først og fremmest med de mennesker, som kommer og efterspørger min hjælp.
Der er forskning som peger på at virksom terapi handler om den gode kontakt, og dernæst det at stå på en metode og et grundlag.
Grundantagelsen i den systemiske tænkning er, at gruppen normalt udgør et system i balance, samt at alle medlemmerne har en funktion i opretholdelse af denne.
Det betyder at når en i gruppen ikke trives er det gruppens eller systemets fælles anliggende.
I stedet for at fokuserer på individuelle problemer, så forstås disse i en større sammenhæng af mennesker, f.eks. familie eller arbejdspladser. Individet kan være problemviser eller symptombæreren.
Jeg arbejder ud fra det syn, at virkeligheden, verden, sandheden eller det enkelte menneske ikke kan forstås som statiske størrelser, men derimod som noget, der er i konstant bevægelse og forandring. At vi altid har responser på det livet byder os og at disse responser kan være hjælpsomme for det enkelte menneske.
”En ikke-handling er også en handling”
Vi handler ud fra det vi har erfaring med, så hvis vi vil ændre vores handlemuligheder, må vi tilegne os nye erfaringer og fortællinger.
Igennem terapisamtalerne skaber vi som terapeut og klient i fællesskab alternative historier om dig/jer, som kan give et nyt perspektiv på fortid, nutid og fremtid.
Den Narrative tænkning handler om at gå på opdagelse i de oplevelser og fortællinger, vi som mennesker har til rådighed om os selv.
Et narrativ er lidt som en tråd, der væver hændelser sammen og danner en historie. Disse historier er i høj grad med til at forme vores liv.
I de terapeutiske samtaler forsøger vi i fællesskab at sætte hændelserne sammen til en alternativ fortælling, som kan åbne op for nye måder at se sig selv og verden på.
På den måde kan vores erfaringer med at leve og handle i overensstemmelse med det, vi ønsker for os selv, få mere leverum.